przepis na sałatkę ziemniaczaną
Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych. Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych. Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka. Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości. Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały. Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna. Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.
Jednak z roku na rok jest lepiej. Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar. Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać. Sezon już się zaczął. Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady. Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów. Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.
Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend. Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.
- tekst jest OK
Na temat to też niezłe info
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: sałatka z ziemniakami - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
W temacie warto poczytać również pozostałe informacje.
Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych. Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez...Lokalnie i sezonowo - to jeden z ciekawszych trendów kulinarnych. Takie podejście często znaczy też - tanio. Dobrze się składa, bo najlepszy sezon w trakcie - teraz królują szparagi, za niedługo zostaną jednak zdetronizowane przez truskawki.
Świetnie się mają lokalne sery, jak na przykład koryciński, i wędliny - jak kiełbasa lisiecka. Coraz większą uwagę konsumenci przykładają do pochodzenia produktu i do jego jakości. Już nie chcemy zjeść pizzy nad morzem i w górach, wolelibyśmy lokalne specjały. Polska kuchnia regionalna może być równie egzotyczna, jak ta orientalna. Smutne trochę, ze ciągle o tą drugą u nas łatwiej.
Jednak z roku na rok jest lepiej. Warto tez sięgnąć po takie produkty, jak rabarbar. Te niepozorne gorzko-kwaśne łodygi, w przepięknym kolorze, można bardzo ciekawie wykorzystać. Sezon już się zaczął. Rabarbar to taka polska cytryna - świetnie się sprawdzi w roli lemoniady. Dobrze zbalansuje słodki smak wielu deserów. Aż się prosi o sernik na zimno z rabarbarem, lub jakąś tartę.
Sezonowo i lokalnie - to bardzo fajny trend. Oby przetrwał i zyskiwał na popularności.
- tekst jest OK
Na temat to też niezłe info
Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: sałatka z ziemniakami - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.
W temacie warto poczytać również pozostałe informacje.