Tekst o gotowaniu

yglądu. Jak kupić garnki, które będą trwale, ale również ładne? Przede wszystkim postawmy na klasykę - prawdopodobnie porządny komplet garnków i patelni przetrwa dłużej, niż nasz obecny wygląd kuchni. Nierdzewna stal, drewniane el

Tekst o gotowaniu Gotowanie to przyjemność. Poszukujesz dobrych garnków i patelni? Zapraszamy

Wygląd też się liczy

Sprzęt do kuchni wybieramy nie tylko na podstawie tego funkcji i właściwości, ale również wyglądu. Jak kupić garnki, które będą trwale, ale również ładne? Przede wszystkim postawmy na klasykę - prawdopodobnie porządny komplet garnków i patelni przetrwa dłużej, niż nasz obecny wygląd kuchni. Nierdzewna stal, drewniane elementy, ładny połysk - to zawsze będzie wyglądać dobrze. Ostatnio panuje moda na dodatki retro, również dotyczy to garnków. Owszem, wyglądają urokliwie, ale pasują do zdefiniowanego stylu - rustykalnego, vintage, ewentualnie skandynawskiego. W nowoczesnej modernistycznej kuchni takie wzornictwo się nie sprawdzi.


Z czego jest twoja patelnia?

Miedziane garnki są... prześliczne. Te emaliowane świetnie sprawdzą się w kuchni urządzonej w stylu retro, te z teflonową powłoką są bardzo delikatne, a te tytanowe... No te są najlepsze. Ale i zdecydowanie najdroższe. Z patelniami jest podobnie. Póki co najpopularniesze są te z powłoką teflonową, ale uwaga - nie warto tu oszczędzać, bo teflon teflonowi nierówny! Szukaj takiej ze znakiem R. Na temat teflonu jest wiele mitów, jednym z najpopularniejszych jest ten, że jest on szkodliwy i niebezpieczny dla zdrowia. Cóż - nie jest tak. To prawda, że patelnię ze zdartą powłoką należy wyrzucić, ale to głownie dlatego, że szkodliwe jest... aluminium, z którego jest zrobiona. Nie bójmy się więc tego tworzywa - prawidłowo użytkowane zapewni nam możliwości smażenia bez dodatkowego tłuszczu, a to naprawdę ważna zaleta.


Kwestie jedzeniowe

O jedzeniu pisze się przyjemnie, nie powiem. Pewnie dlatego, że budzi jak najbardziej pozytywne skojarzenia. Człowiek od razu robi się szczęśliwszy, jeśli zamiast klepać kolejny tekst w tematyce okołobiznesowej, może wreszcie dać upust - nomen omen - kulinarnej rozpuście. Nie wszyscy jednak patrzą w ten sposób na jedzenie. Niektórzy wrzucają do swej paszczy co popadnie, by zaspokoić głód. Nie tędy droga jednak - ani to nie jest zdrowe, no i trochę nie wypada. Nie twierdzę, że od razu trzeba jakieś drogie specjały w siebie pakować, a gdzie tam. Najpyszniejsze jedzenie, to najprostsze jedzenie - takie, które uruchamia sieć pozytywnych wspomnień. Dlatego lubimy pierogi, kopytka, dżemy i inne skarby. W prostocie siła :)



© 2019 http://rbgroup.com.pl/